Het bouwen van een website kan een flinke kluif zijn. En, als het niet goed wordt gedaan, jaagt het ook nog eens je klanten weg. Een website zou je moeten behandelen alsof het je winkeletalage is. Als klanten binnen komen, wil je ze verwelkomen in een mooie, prettige plek. Als jij de voorkant van je website maakt, moeten je bezoekers zich ook welkom voelen. Als je de volgende drie tips in je achterhoofd houdt bij het bouwen, zal je website in een mooie, boosting department store worden omgetoverd.

Steel van je concurrenten & doe het beter

Net zoals bij een fysieke winkel, wil je niet het lelijke eendje in de straat zijn. Bekijk websites van je concurrenten. Welke kleuren gebruiken ze, waar plaatsen ze de teksten, hoe voel jij je op de website. Wat trekt je aan, en vooral, wat zou jij beter doen.

Bedenk eerst: waarom wil je een website, niet wat je erop wilt.

Niet iedereen hoeft tevreden te zijn

Als je een eerste opzet van je website hebt gemaakt, kan je vrienden en collega’s vragen om hun mening. Ze zullen beginnen over kleurgebruik, fonts, enz. Deze opmerkingen hoef je niet allemaal aan te nemen. Het is belangrijk om een gemiddelde mening samen te stellen. Hiermee leer je de smaak van je klanten kennen en leer je fouten ontdekken.

Geef niet al je geld uit

Geld geef je makkelijker uit dan dat het binnenkomt.Hoe simpeler de website, hoe minder geld je zult uitgeven. Heb je echt 15 categorien nodig met elk 3 produkten? Nee toch? Hoe meer verschillende items, hoe langer een ontwikkelaar bezig zal zijn. Dit niet alleen, het is prima om een aantal artikelen bijelkaar te zetten. Simpel is beter.

Simpel is beter

Vertrouw je webontwikkelaar

Het maken van een website is pittig. Je maakt een website voor je bezoekers die hopelijk je klanten worden. Kristofor levert websites op die er goed uitzien. Helaas zijn sommige websites na een tijdje, soms zelfs al na een week, niet meer zoals ze horen te zijn. Lettertypes gewijzigd, lage kwaliteit beeldmateriaal, verschillende formaten, enz., enz…Een webdesigner levert altijd (hoop ik) een goede website af, probeer je dus bij je leest te houden.

Good luck!

Kristofor